Csicseriborsó magas fehérjetartalommal
A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek. Jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe illeszthető.
A csicseriborsó felhasználása
- pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez
- indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle
Összetevők
- bio csicseriborsó = Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Elkészítése
- felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni.
- Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.
- csíráztatásra alkalmas.
Tápanyagtartalom (100g-ban)
- Energiaérték: 1347 KJ / 322 kcal
- Fehérje: 21,7g
- Szénhidrát: 44,5g
- Zsír: 6g
Ásványi anyagok
- kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
- Vitamin: B1, B2, B3, B6, C, E
Jó tudni: csíráztatásra alkalmas.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.