A mustármagcsíra hatása nagyban hasonlít a retek csíráéhoz
- Gyakran emésztési zavarokra használják, mivel megmozgatja a beleket.
- Csökkentheti a lázat, elősegíti az influenza hatásaiból való felépülést.
- Helyi és általános vérbőséget okoz, javítja keringést, hat az ízületi panaszokra.
- Segíti a máj és a vese méregtelenítését.
- Nagyon erős vírus- és féregölő hatású.
- Könnyíti a légzést.
- Aktiválja az elpusztult vörösvértestek ürülését.
- Van benne egy különleges enzim. A méhlepény egészséges fejlődését segíti áldott állapotban lévő édesanyáknál. Óvja, hogy a méreganyagoktól mentes maradjon. Végig ehető a kilenc hónap alatt, de csak pár szálat naponta elég.
Előfordul, hogy egy kicsit ragadós a csíra, ez a ragadós anyag tartalmazza azt a vegyületet, ami a szívkoszorúérre hat.
Mustármag csíráztatása
A feljebb említett ragadósságot kell elkerülni, mint a zsázsánál a zselésedést, így legjobb módszer a magok beindítására a permetezés.
Csíráztatási szabályok
- áztatás helyett inkább napi 2xi permetezés
- az edényt nem letakarni, hogy elillanjon a felesleges víz
- az első két nap keveset permetezni, épp hogy nedves legyen, vagyis így kerüljük el a ragacsot a többi nap mehet rá dupla mennyiség, amikor már odatapadtak a magok a tálkára a felesleges vizet le lehet önteni. Nem kell megijedni nem fognak kihullani a magok! Ez a módszer pl. a mák vagy amaránt csíráztatásánál is használható, így szépen fel lehet frissíteni a magokat.
- Várunk pár napot és csak permetezünk 2x
- és kedv szerint, elkezdhetjük a folyamatos fogyasztást már a negyedik naptól
Összetevők
- mustár mag (Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01)
Tápanyagtartalom 100g termékben
- Energiatartalom: 1323kJ/316kcal
- Fehérje: 1,3
- Szénhidrát: 96g
- Zsír: 0,3g
- Kalcium: 6,6mg
- Nátrium: 70mg
- Foszfor: 270mg
- Kálium: 380mg
- Magnézium: 42,5mg
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.