A gabonafélék pelyhesítése kiterjedhet az olajos magvakra is, mint például a szójabab. Ezzel a hideg felhasználás is lehetővé válik, mert a pelyhesítésnél a bab hőkezeléssel lesz előkészítve. Ez szükséges az emésztést kissé gátló tripszin inhibitor tartalom csökkentésére, amihez az emberi szervezet nem rendelkezik megfelelő enzimmel. A puffadásnak ez az oka, tehát a gyártásnál történő hőkezeléssel ez nagyrészt megoldott. Felhasználható müzlihez, vagy pékáruba keverve, max 20-30 % arányban.
Elkészítése
Mazsolával, mézzel, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal kiegészítve fogyasztható.
Tárolás:Száraz, hűvös helyen tartandó!
Dénes-Natura tönkölybúza pehely kiszerelése: 500g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.