Az alacsony cukortartalmú, teljes kiőrlésű alapanyag 100%-ban gluténmentes zabpehelyből készül. A Nature Cookta Gluténmentes Zabpehelyliszt sütéshez és főzéshez egyaránt alkalmazható.
Gluténmentes zabpehelyliszt felhasználása
A zab önmagában sikérmentes, ezért a búzaliszt csak egy részét ajánlott kiváltani vele vagy egyéb lisztekkel kiegészíteni. Kenyerek, pizzák készítésénél érdemes keverve használni. Piskótákhoz, kevert tésztákhoz, császármorzsához egy az egyben ezzel dolgozhatunk. Palacsinta készítésénél egy kicsit vastagabb tésztát ajánlott hagyni.
Átlagos tápérték 100 g-ban
- energia: 1545 kJ/366 kcal
- zsír: 6,2 g
- amelyből telített zsírok: 1 g
- szénhidrát: 60,5 g
- amelyből cukrok: 1,2 g
- rost: 9,7 g
- fehérje: 12,3 g
- só: 0 g
Tartalmaz
- 100% gluténmentes zabpehelyliszt.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.