Akár 100%-ban helyettesítheti a receptben megadott liszt mennyiséget gesztenyeliszttel, de keverheti is más lisztekkel. Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a gesztenye ízét. Elsősorban kenyerek és péksütemények készítéséhez ajánljuk, főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és csokoládé ízű ételekhez. Kevesebb emészthető (nettó) szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos búzaliszt.
Amit a gesztenyelisztről tudni érdemes
A gesztenyeliszt rostban gazdag, ~11% rostot tartalmaz. Glutén-mentes, így gluténérzékenyek, - allergiások vagy krónikus gyomorhurutban szenvedők is fogyaszthatják.
A diófélékre allergiásoknak nem ajánlott!
Gesztenyeliszt tápanyagtartalma 100g
- Energia: 344 kcal/1456 kj
- Szénhidrát: 71,4 g
- Fehérje: 6,29 g
- Zsír: 3,66 g
Csomagolva száraz, hűvös helyen tartandó, felbontás után nyáron tárolja a hűtőszekrényben 0-4°C között!
Kiszerelés
- zacskóban, 250 gramm
- származási hely: Olaszország
Felhasználási javaslat
Palacsinta gesztenyelisztből
25 dkg gesztenyeliszt
2 db tojás
víz
2 e.k. olívaolaj
1 e.k. xilit
csipet himalája só
olaj a sütéshez
A hozzávalókat összekverem, annyi vizet kell hozzátenni, hogy palacsintatészta állagot kapjunk.
Kb. 10 db készíthető el a fenti mennyiségből.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.