TOP termékek

TIANTAN VERMICELLI ÜVEGTÉSZTA 250G

TIANTAN VERMICELLI ÜVEGTÉSZTA 250G
TIANTAN VERMICELLI ÜVEGTÉSZTA 250G

Gluténmentes, laktózmentes, szójamentes és tojásmentes tészta.

Bővebben
1 069 Ft
Egységár: 1 069 Ft/100
Részletek

Üvegtészta, mint távolkeleti különlegesség

Az üvegtésztát, más néven celofántésztát, a kínaiak mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, tojás hozzáadása nélkül. Általában cérnametélt formában, vagy tagliatelle-re emlékeztető, szélesebb lapokban kapható. Galuskaszerű, patkánytészta néven elhíresült változata is létezik.

Kiváló salátákat lehet belőle készíteni, de szószokkal is ízesíthetjük, vagy húsokhoz köretként adhatjuk. A Kínában kedvelt gombócok töltelékei is sokszor tartalmaznak üvegtésztát. Pakisztánban desszertként, édes tejjel felfőzve kerül legtöbbször a családi asztalokra. A celofántésztát a thai, a koreai, a japán, a vietnámi, a filippínó és az indonéz konyha is ismeri, bár ez utóbbi az édesburgonyából nyeri a keményítőt a tésztához.

Az üvegtészta gazdag vitaminokban, valamint vasat, kalciumot és foszfort tartalmaz, és mivel alacsony a kalória-, és szénhidráttartalma, cukorbetegek számára is fogyasztható

Üvegtészta elkészítése

Más tésztafélék elkészítési módjától eltérően az üvegtésztát általában nem főzik meg, hanem beáztatják és megsütik vagy közvetlenül a levesbe teszik. Lehet pirítani is.
Szószokkal ízesíthetjük, salátákat lehet belőle készíteni, vagy húsokhoz köretként adhatjuk. 

A tésztát könnyű elkészíteni, ha főzöd, akkor 3-4 perc forrásban lévő vízbe kell kifőzni és ezután bármilyen feltéttel lehet tálalni vagy akár felhasználható levesben, serpenyős ételhez, salátához. 

Én egy olaszos tök mártással tettem kóstolót. Príma különlegesség!

Üvegtészta tök mártással

Összetevők:

  • borsó keményítő 55%,
  • kukorica keményítő 40%,
  • víz 5%.

Tápérték táblázat 100g termékben

  • Energia: 1462 kJ/344 kcal
  • Zsír: 0g
  • ebből telített zsírsavak 0g
  • Szénhidrát: 86g
  • ebből cukor: 0g
  • Fehérje: 0g
  • Só: 0g

Üvegtészta receptek

KÍNAI ZÖLDSÉGES CSIRKEMELL ÜVEGTÉSZTÁVAL

Kínai zöldséges csirke üvegtésztával

Hozzávalók 6 adag

  • 200 g üvegtészta
  • 2 db konzerv bambuszrügy
  • 500 g csirkemell filé
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek szezámolaj
  • ízlés szerint (1,5-2 dl) szójaszósz
  • ízlés szerint őrölt gyömbér
  • 1-2 ek ázsiai fűszerkeverék

Elkészítése 1 óra

Előkészítjük az alapanyagokat. A zöldségeket julienne-re (gyufaszálnyi csíkokra), a csirkemellet keskeny csíkokra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk.

Közepes hőfokon hevítjük a szezámolajt. Először megdinszteljük rajta a hagymát, a fokhagymát, majd a bambuszrügyet. Rádobjuk a többi zöldséget, pár percig pároljuk, aztán jöhet a csirke.

Amíg a hús és zöldségek párolódnak, megfőzzük az üvegtésztát. Enyhén sózott, forrásban lévő vízbe tesszük és 5 percig főzzük, végül leszűrjük.

A húsos, zöldséges keveréket megszórjuk őrölt gyömbérrel, ézsiai fűszerkeverékkel, ízlés szerint. Alaposan meglocsoljuk szójaszósszal.

A leszűrt tésztára is öntünk szójaszószt és összekeverjük a húsos, zöldséges keverékkel. Kész is van!

ÜVEGTÉSZTA SALÁTA

Hozzávalók

  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1 teáskanál friss gyömbér
  • 15 dkg sárgarépa
  • 5 dkg üvegtészta
  • 5 dkg szójababcsíra
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 lime leve

Elkészítés: Az üvegtésztát forró vízbe áztatom 10-15 percre. Eközben a sárgarépát megpucolom, majd a hámozóval halvány szeletekre vágom. A paprikát vékony csíkokra szelem, a póréhagymát megpucolom, felkarikázom. A csírát leforrázom. A szószokból, az olajból és a lime levéből öntetet kavarok, a fűszerekkel ízesítem. A lecsöpögtetett tésztát alaposan elkeverem a zöldségekkel és meglocsolom az öntettel.


PIRÍTOTT SERTÉSCSÍKOK RIZSTÉSZTÁVAL

Hozzávalók

  • 20 dkg sertéscomb
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál mogyoróolaj
  • 10 dkg szójababcsíra
  • 50 dkg nem túl vékony rizstészta
  • 25 dkg kínai kel
  • 1 póréhagyma

Elkészítés: A rizstésztát forró vízzel leöntöm, és közel negyed órát hagyom puhulni. Ezután egy wokban felhevítem az olajat, majd hirtelen átsütöm a vékony csíkokra vágott húst, a karikára szelt hagymával együtt. Néhány perc után hozzáadom a laskára vágott kínai kelt és a lecsöpögtetett rizstésztát, majd ráöntöm a szójaszószt. Végezetül beleteszem a csírákat, és alaposan átforgatom az egészet, azonnal tálalom.

Tiantan Vermicelli üvegtészta kiszerelése: 250g

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
250 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek
Web Analytics