Ízletes, gyors köret készíthető belőle. A kuszkusz Észak-Afrikából származik. Kinézetre gabonafélének tűnik és megfőzni is úgy szokás, azonban a szó szoros értelmében egy tészta. Legelterjedtebb módja az elkészítésének, hogy egy ragu felett megpárolják, így a duzzadás közben a szemek úgy puhulnak meg, hogy magukba szívják az étel aromáját is. Egy másik elkészítési mód szerint 1 rész kuszkuszt 1,5 rész forró fűszeres vízzel leöntünk, lefedjük és állni hagyjuk kb. 15 percig. Főzést nem igényel! Átlagos tápanyagtartalom 100g termékben: Energiatartalom. 1537 KJ/362 kcal, Fehérje: 13,2g, Szénhidrát: 72,9g, Zsír: 2g. Allergén információk: A termék búzát, glutént és olajos magvakat is feldolgozó üzemben készült.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.