A lenmag kiváló természetes forrása az Omega zsírsavaknak. Töret formájában sokkal könnyebben emészthető, mint egészben. Kiváló rostforrás.
A lenmag magas Omega-3 zsírsavtartalma fontos szerepet játszik a szív- és érrendszer egészségében, csökkenti a vér koleszterinszintjét. A lenmag elősegíti többek között a szervezet és a bélrendszer méregtelenítését, magas rosttartalmának köszönhetően rendkívül kedvezően hat az emésztésre.
Felhasználási javaslat: Kenyerek, pékáruk sütésénél keverjük közvetlenül a tésztába.
A termék szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1558 kJ/370 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 47,5 g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.