A napraforgómag zsírtartalma értékes, mert gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, főleg linolsav és olajsav található benne. A nem sózott változatnak fontos szerepe lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, mert e zsírsavak hozzájárulnak a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, és a vérnyomást is kedvezően befolyásolják. Élelmi rosttartalma miatt a fent említett megbetegedésekben szenvedőkön kívül a cukorbetegek, székrekedéssel küzdők, kismamák és idősek számára is ajánlott.
Az olajos magvak rendszeres fogyasztása tökéletesíti tápanyag ellátásunkat, valamint megoldást nyújt a zsírban oldódó vitaminok természetes beviteléhez. A napraforgómag felhasználása igen sokoldalú, a péksütemények megszórásától a “csak úgy nassolásig”.
A termék szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 2478 kJ/590 kcal
Fehérje, 18,7 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 47,5 g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.