Teljes értékű gabona, tápanyagtartalma kiemelkedő. Rendszeres fogyasztása hozzájárul a vastagbél normális működéséhez, valamint jót tesz a szív- és érrendszernek.
A zabpehely átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. Jelentős élelmi rost-, ásványi anyag (kalcium, magnézium, vas) és vitaminforrás (E- és B1-vitamin). A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet.
Fogyasztható tejjel, növényi tejjel, joghurttal, magában vagy több gabonapehellyel keverve.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1460 kJ/350 kcal
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 56 g
Zsír: 6,9 g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.