Az árpa gazdag keményítőben, fehérjékben, cukrokban, A-, B1-, B2-, B5-, B6- és E-vitaminban, valamint magas a kalcium-, kálium-, foszfor-, szilícium- és vastartalma.
A szervezet számára nagyon könnyen emészthető és igen tápláló, kellemes, szelíd ízű gabona. Számos olyan kedvező hatással rendelkezik, amelyek megszokott táplálékainkra sajnos nem mindig jellemzőek.
Az árpa rendszeres fogyasztása segít megelőzni a székrekedést, javítja a bélműködést, így csökkenti a bélproblémákat.
Szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1460 kJ/347 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 75 g
Zsír: 1,4 g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.