A sárgabarackmag-olaj több mint 50 %-ban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavat, többszörösen telítetlen zsírsavak közül omega-6 telítetlen zsírsavat.
Sárgabarack: A sárgabaracknak igen magas a kálium, kalcium, foszfor, C-vitamin és kéntartalma, ennek köszönheti édeskés, savanyú ízét. Ugyancsak gazdag A-vitaminban és béta-karotinban. Nem csoda, hogy régóta orvosolják vele az idős korban járó látáscsökkenést.
A sárgabarackmag nagy mennyiségben tartalmaz B-17 vitamint. Számos kutatás, klinikai tapasztalat támasztja már alá azt a tényt, hogy ez a vitamin a szervezetbe juttatva gátolhatja a daganatos sejtek növekedését. A B-17 vitamint tudományosan elfogadott napi mennyisége kb. 200-300 mg. Az egyik leggazdagabb B-17 forrásnak a sárgabarack magja bizonyult.
A 100 %-os hidegen sajtolt sárgabarackmag olaj összetevői
Többszörösen telítetlen zsírsav -omega-6 telítetlen zsírsav, valamint egyszeresen telítetlen zsírsav: olajsav és telített zsírsavak
A sárgabarackmag olaj fogyasztási javaslata
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.