A tőzegáfonya egy Észak-Amerikában honos örökzöld növény keserű, piros színű gyümölcse. A tőzegáfonya segíthet a húgyúti fertőzések megelőzésében, avagy a már kialakult tünetek enyhítésében.
Amit érdemes tudni a TŐZEGÁFONYA ÉS CSIPKEBOGYÓ együttes alkalmazásáról:
A tőzegáfonya és a csipkebogyó is rendkívül gazdag C-vitaminban, ami fokozhatja a szervezet ellenálló-képességét. A tőzegáfonya közismerten emésztést javító hatású, a benne található pektinek pedig segíthetik az emésztést. A tudósok mára megerősítették a tőzegáfonya jótékony hatását a húgyúti rendszer fertőzéseinek megelőzésében és gyógyításában.
Vizsgálatok bizonyítják, hogy napi fogyasztása lényegesen csökkenti az ilyen jellegű fertőzések kiújulását. A sok tőzegáfonyát fogyasztó emberek vizelete savasabb és kevesebb baktérium van benne. Fogyasztása közben ugyanis egy hippursav nevű anyag termelődik a szervezetben, amelyről bebizonyosodott, hogy erős antibakteriális hatása van a húgyúti rendszerben, gátolhatja a fertőzést okozó baktériumok szaporodását. A gyümölcs megakadályozhatja a baktériumok tapadását a húgyúti rendszer falának sejtjeihez.
A tőzegáfonya ezen kívül csökkentheti a húgyúti rendszer betegségeinek időtartamát: csökkentheti a betegséggel járó fájdalmat, égető érzést, viszketést és egyéb tüneteket. A húgyúti rendszer makacs fertőzéseit antibiotikummal is kezelni kell, hogy a súlyos szövődményeket elkerüljük. Emellett fogyaszthatja a hagyományos orvosi kezeléssel párhuzamosan, mert az csak felgyorsíthatja a gyógyulás folyamatát.
Összetevők:
hordozó (víz és alkohol) tőzegáfonya és csipkebogyó
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban:
Tőzegáfonyából 450 mg,
csipkebogyóból 150 mg található a 36 csepp alkoholos vizes oldatban, amely a napi adagot jelenti.
Fogyasztási javaslat:
Este 36 csepp
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!