A nádcukor tagadhatatlan előnyei
- Természetes cukor, amit a szervezet sokkal jobban fel tud dolgozni, mint a fehér cukrot, emellett a cukron kívül más tápanyagokat is tartalmaz (tápegészebb).
- Előállítása nem vegyi eljárással történik, ebből kifolyólag környezet barátabb
- Ízében egyedibb
A nádcukrot frissen aratott, hagyományosan művelt cukornádból nyerik.
A hagyományos fehér cukor ideális és természetes helyettesítője.
Jó tudni! A boltokban kapható "barnacukor" a legtöbb esetben nem más, mint fehércukor nádmelasszal színezve. Így az nem egészségesebb, mint a fehércukor (bár az elnevezés alapján sokan ezt feltételezik), szemben az élettanilag valóban sokkal előnyösebb nádcukorral.
A világos nádcukor összetevői
- bio nádcukor (Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.)
A cukor tápanyagtartaloma (100g-ban)
- Energiaérték: 1663 KJ / 396 kcal
- Fehérje: 0,1g
- Szénhidrát: 99,6g
- Zsír: 0g
Ásványi anyagok
Nádcukor felhasználása
- édesítésre
- kávékhoz
- teákhoz
- finom aromát ad a süteménynek
Kiszerelés: 1000g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.