A búzacsíra rendkívül gazdag az alapvető vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban
A csíra a búza "embriója", a búzaszem része, amelyből az új növény fejlődik. A lisztté őrlés során különítik el. Bár a magnak csak kis részét alkotja, nagy a tápértéke.
A keleti orvostudományok már régóta használják a búzacsírát, mivel a szervezet egyik legjobb erősítőjeként tartják számon.
Rendelkezik mindazon anyagokkal, amelyeket a bőr anyagcserefolyamatai a megújulásukhoz igényelnek.
A csíra sok különleges fehérjét, olajat és abban oldott vitaminokat tartalmaz. Magában fogyasztják, vagy liszttel együtt levesek, pörköltek sűrítésére használják.
Búzacsíra tartalmaz
- esszenciális és különleges aminosavakat, enzimeket, vitaminokat: B1-, B2-, B3-, B5-, E-, F-, H-vitamint, vasat, cinket, rezet, kobaltot, linolsavat, mangánt, mono- és diszacharidokat.
Búzacsíra összetevők (100g)
- kálium 837 mg
- kalcium 69 mg
- magnézium 250 mg
- cink 6 mg
- B1-vitamin 1350 mikrogramm
- króm 18 mikrogamm
- B2-vitamin 660 mikrogramm
- B6-vitamin 1200 mikrogramm
- folsav 520 mikrogramm
- E-vitamin 12 mikrogramm
- biotin 17 mikrogramm
Búzacsíra átlagos energia tartalma
- energia 342 kcal
- fehérje 25.0 gramm
- zsír 8.0gramm
- szénhidrát 42.0 gramm
A Dénes-Natura búzacsíra kiszerelése 500g/csomag
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.