Laktató, könnyen elkészíthető természetes pelyhek
A natúr (helyesebben: természetes) táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak. A szemeket nedvesítéssel és gőzöléssel felmelegített lapítóhengerek között vezetik át.
A natúr gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szója... stb.) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék. Könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges és változatos ételek nyersanyagai.
Elkészíthető saját keverésű müzliként, levesbetétnek, vagy főzelék sűrítésére egyaránt alkalmas. Enyhén megpirítva különleges ízhatást kölcsönöz a levesnek, főzeléknek, hamis fasírozottnak.
A búzapehely általános "főzési" javaslata
- 1 rész pehely 2 rész vízzel. Felforrás után a tűzet/áramot kikapcsolni és a félretett kása másnapra fogyasztható. Hűtőben tároljuk.
A búzapehely energiatartalma
Dénes-Natura Búzapehely kiszerelése: 500g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.