TOP termékek

NATURA CSICSERIBORSÓLISZT 250G

NATURA CSICSERIBORSÓLISZT 250G
NATURA CSICSERIBORSÓLISZT 250G

A csicseriborsót lisztet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez használhatjuk fel.

Bővebben
572 Ft
Egységár: 2,29 Ft/g
Részletek

A csicseriborsót megőrölve és átszitálva gyártjuk a lisztet, melyet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez lehet felhasználni.

Az egyedi fűszerezéshez ajánljuk a szójaszószt, borsikafüvet, majoránnát, paprikaőrleményt, petrezselymet, vöröshagymát, kinek-kinek mivel ízlik jobban. Akiknek az általános ételízesítők, vagy a fenti fűszerek helyett reform ízesítőhöz van kedvük, melyben nincs ízfokozó, annak a Natura mesterséges adalékanyag mentes fűszerkeverékét Veganatura ajánljuk.

Csicseriborsó liszt felhasználása

  • Krémleves, humuszkrém, pástétom készítéséhez. Fűszerezéséhez vöröshagyma, petrezselyem, majoranna, paprika, borsikafű, szójaszósz ajánlott.
Dénes-Natura csicseriborsó liszt kiszerelése: 250 g

Receptek

Panír

Sárgaborsó vagy csicseriborsó lisztet vízzel palacsintatészta sűrűségűre keverünk, és ebbe forgatjuk bele a zöldségeket, majd kisütjük őket.

Zöldborsós-újhagymás csicserilepény

1 csészényi zöldborsó, 2 csésze csicseriborsóliszt,  1 tk római kömény, 1 nagy csipet kurkuma, 1 chili apróra vágva, 1 tk só, 
2 csésze víz, egy nagy marék petrezselyem, egy csokor újhagyma apróra vágva,  1 ek citromlé, olaj a sütéshez.

Első lépésként megpároljuk a zöldborsót, majd a krumplinyomóval nagyjából összetörjük. Nem baj, ha darabos marad.

A csicseriborsólisztet, a sót és a fűszereket alaposan összekeverjük egy tálban, majd szép lassan a vizet is hozzáadva és csomómentesre keverjük. A sima masszához hozzátesszük a borsót, a hagymát és a citromlevet, majd egy jó fél órát állni hagyjuk.

Egy serpenyőbe olajat melegítünk, majd egy kisebb merőkanállal beleadagoljuk a tésztát. Kb. tenyérnyi lepénykéket sütötünk és azon melegében tálaljuk némi görög joghurttal kísérve.

Bundás kenyér

A bundás kenyér esetén bundájához csicseriborsólisztet használhatunk. A lisztbe tegyünk pirospaprikát, kurkumát, hinget és vízzel hígítsuk. Ebbe a masszába forgassuk a kenyereket és süssük ki.

Csicseriborsókrém (hummusz)

50 dkg csicseriborsó, 2-3 gerezd fokhagyma, Fél citrom, 2 evőkanál szezámmag, himalája só

A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Ha félig megpuhult,  tengeri sóval sózzuk. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk, vagy botmixerrel pépesítjük. Összekeverjük a krémet  szezámmaggal, a zúzott  fokhagymával, olívaolajjal, citromlével, sóval, pirospaprikával. Összeturmixolhatjuk újra. 2 órára tegyük hűtőbe.

A krémet lapos tányérra simítjuk, kiskanál hátával árkokat nyomunk bele, amit feltöltünk olívaolajjal. Frissen őrölt borssal, pirospaprikával, néhány szál petrezselyemlevéllel díszíthetjük.
Kenyérre kenve a villával megcsíkozhatjuk, hogy még ínycsiklandozóbb legyen.


Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
250 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Web Analytics