Karamellás ízű nádcukor
A Nádcukor a Trópusokon növő cukornádból készül, mely a 4-6 méteres szárában raktározza a cukrot tartalmazó nedvét. A nádcukornak sokkal természetesebb íze van, mert megmarad a melasz
tartalma, ez adja a finomítatlan cukor fenséges, kissé karamellás ízét.
Természetességét a feldolgozás adja. A megtisztított cukornádat kipréselik és a kapott léből gőzzel készítenek granulátumot.
A nyers nádcukor finomítatlan élelmiszer, ezért említésre méltó mennyiségben tartalmaz nyomelemeket, ásványi anyagokat és B-vitaminokat.
Semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz. A fehér cukornál mindenképp jobb választás.
Több fajtája létezik, van az egész sötét, szinte melasz, mely nincs kristályosítva, nyilvánvaló, hogy ez a jobbik változat, de a félbarna, világos barna választása is jó.
A nádcukor glikémiás indexe 68. Ez az érték az 56-69 közötti tartományba esik, ami közepes glikémiás indexnek felel meg, így a fogyasztása csak módjával ajánlott. A szervezet viszont cukorként kezeli,ezért fogyni vágyók, vagy cukorbetegek ne fogyasszák.
Csupán érdekesség, hogy a nádcukor gyártásakor keletkező melaszból erjesztéssel állítják elő a rumot.
A barna nádcukor felhasználása
Kávéba, teába, de különleges karamellás ízhatása miatt finom aromát ad a süteményeknek, desszerteknek.
Átlagos tápérték 100 g termékben
- energia 1700 kJ / 400 kcal
- fehérje 0 g
- szénhidrát 100 g
- sír 0 g
GMO mentes.
Származási hely: Mauritius
Dénes-Natura aranybarna nádcukor kiszerelése: 500 g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.