TOP termékek

DÉNES NATURA ÉDES TEJSAVÓPOR 500G

DÉNES NATURA ÉDES TEJSAVÓPOR 500G
DÉNES NATURA ÉDES TEJSAVÓPOR 500G

Az édes tejsavópor kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve hatékonyabbá teszi az élesztőgombák működését.

Bővebben
997 Ft
Egységár: 1,99 Ft/g
Részletek

Minőségét megőrzi: 2015.01.22.

Az édes tejsavópor többféle felhasználási módja közül a legáltalánosabb: kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve hatékonyabbá teszi az élesztőgombák működését. Átlagos, kb. 500-700 grammos kenyér esetén egy evőkanál édes tejsavóport célszerű a lisztkeverékbe tenni.

A sajt- és a túrókészítés során visszamaradt tejsavó rengeteg tápanyagot tartalmaz (magas a kalcium-, kálium-, magnézium-, cink-, foszfor-, valamint B-, C- és B7-vitamintartalma), épp ezért érdemes próbálkozni vele a konyhában.

A savó nagyon jót tesz bármilyen kelt tésztának, ha a vizet savóval helyettesítjük, akkor csodálatosan könnyű, levegős végeredményt kaphatunk. A savóval készült házi kenyér pedig egyszerűen zseniális, buborékos és pont annyira savanykás, amennyire egy igazi házi kenyértől elvárhatjuk azt. A savótól foszlósabb lett, a héja pedig ropogósabb.

Édes tejsavópor felhasználása

  • Egy tetézett evőkanál tejsavóport vízzel tetszésszerinti koncentrációban elkeverve. Legfeljebb napi kétszeri fogyasztása ajánlott.
  • A tej cukortartalmának mintegy háromnegyed része a tejsavóporban található, ezért az egyéni ízlés szerinti italkeveréket nagyobb hígítástól a töményebb keverék irányába haladva célszerű kikísérletezni, a nagyfokú édességet figyelembe véve.

Tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

Édes tejsavópor átlagos tápérték 100 g termékben

  • Energia:    1535 kJ (362 kcal)
  • Zsír: 1,5 g
    ebből telített zsír: 0,95g
  • Szénhidrát: 76 g
    ebből cukor: 76 g
  • Fehérje: 11 g
  • Só: 2,3 g

Recpetek

Házi kenyér savóval

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

50 dkg búzakenyérliszt (BL 80), 3 dl tejsavó, 20 g élesztő, 1 tk só, 1 mk cukor

A savó felét összekeverem két evőkanál liszttel, a cukorral és az élesztővel, majd langyos helyen fél órát hagyom állni, hogy pöfögő kovász keletkezzen belőle.

Ezután egy nagy tálba szórom a lisztet, hozzáadom a kovászt és a maradék savót, elkezdem gyúrni, majd legvégül beleteszem a sót is. Sima, ruganyos tésztát dagasztot belőle (legalább 15 perc), majd egy órát kelesztem. Átgyúrom, majd egy jénai aljára fektetem a veknit. enyhén megfröcskölöm vízzel, ezután ráborítom a jénai mélyebb részét. 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm, ezután leveszem a tetejét, és még 10 percig sütöm. Még forrón lekenem vízzel, így szép cserepes lesz a héja.

Dénes-Natura Édes tejsavópor kiszerelése: 500g/csomag

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
500 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek
Web Analytics