"Illatos" aromás rizsfajta
Egész dél-kelet Ázsia közkedvelt, illatos hosszúszemű rizsfajtája a jázminrizs, melyet nagy valószínűség szerint Taiföldön kezdtek először termeszteni. 12-18 hónappal a betekarítás után kell fogyasztani.
Nagyon finom, aromás rizsfajta, kiváló ázsiai ételekhez (pl. kínai ételekhez). Pároláskor a szemek megpuhulnak, egymáshoz tapadnak - így könnyen lehet pálcikával fogyasztani. Nem ajánlott sütemény készítéshez vagy rizottó típusú ételekhez.
Minél idősebb a rizs, annál szárazabb, és így több vizet vesz fel főzésnél.
Elkészítési tipp
Egy főre 100 g rizst számoljunk, és a vizet pedig a következőképp adagoljuk: 200 g rizshez 375 ml víz, és minden következő 200 g rizshez 250 ml víz. A vízet forralja fel, majd lefedve kis lángon 7-10 percig főzze, ezután lekapcsolt állapotban fedővel lefedve egy újabb 10 percig hagyja gőzölögni.
Dénes-Natura Jázminrizs kiszerelése: 250 g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.