A hajdinaliszt egyéb kenyér, vagy tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza, kukorica, vagy árpaliszttel keverve. Mivel a sikértartalma alacsony, így a duzzadt, magas, puha bélzetű kenyér ebből nem készíthető. Sokkal inkább alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez. Ez is lehet megfelelő kiegészítésekkel, feltétekkel laktató és főként egészséges élelem.
Ha gabonafélék helyett gluténmentes lisztekkel (pl. kölesliszt, burgonyaliszt vagy pehely, esetleg keményítők, stb.) keverjük, úgy alkalmas táplálék lisztérzékenyek számára.
Az úgynevezett francia-palacsinta legfontosabb összetevője.
A hajdina finomra őrlésével készül.
A hajdinaliszt felhasználható
- palacsinta
- kenyér
- lepény készítéséhez
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- energia 1479 kJ (353 kcal)
- fehérje 8 g
- szénhidrát 75 g
- zsír 2 g
Dénes-Natura hajdinaliszt kiszerelése 500g/csomag
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.