A lucerna A, B, C, D, E, G, K vitamint és vasat tartalmaz. Ideálisan felhasználható a reformkonyhában salátákhoz, szendvicsekhez és köretekhez.
A lucernában mind a 8 esszenciális aminosav megtalálható, amely a jó emésztéshez szükséges. Sőt fehérjetartalma közel 40 százalékos.
Olyan ásványi anyagokat tartalmaz, melyek lúgosítják a vért. A lucernacsírában megtalálható szaponin nevű vegyület az érfalakról lekaparja, és feloldja a lerakódásokat. Megelőzhető ezért vele a komoly érszűkület, de magas mangán tartalma csökkenti a vércukorszintet is. Segít az érszűkületeknél, B12-vitaminja pedig a vérszegénységet is gyógyít. K-vitamin tartalmával pedig megelőzhetőek a vérrögök kialakulása.
Könnyen emészthető táplálékról van szó, mely tápanyagban különösen gazdag. A zsenge hajtásokban szénhidrátot és zsírt alig találsz, ugyanis a zöldség- illetve a gabonamagvak csírázás közben maguk is sok szénhidrátot és zsírt használnak fel, így ezeket a tápanyagokat a magnövény feldolgozza, a keményítőt pedig jórészt glükózzá és gyümölcscukorrá alakítja. Éppen ezért, ha fogyókúrázol kihagyhatatlan lesz az étrendedből.
Már egy maréknyi adag is – ha napi szinten eszed – növeli a szervezeted betegségekkel szembeni ellenálló képességét. Segít megelőzni a kifáradást, a szervezet kimerülését, és beállítja az optimális kalcium-foszfor arányt is a szervezetedben.
A csíráztatott lucerna felhasználása
- Áztatási idő: 4-6 óra
- Öblítés naponta kétszer
- Csíráztatási idő 5-6 nap
- Csírahossz 3 mm
Dénes-Natura Lucerna csiráztatásra kiszerelése: 200 g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.