Napraforgó, több mint nasi
A magvak természetes zsírsavtartalma a pirítás hatására kissé csökken, ámde ez nem jelent számottevő minőségi problémát, sőt az epebetegeknek megkönnyíti, illetve lehetővé teszi az ilyen magvak fogyasztását is.
A napraforgómag zsírtartalma értékes, mert gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, főleg linolsav és olajsav található benne. Élelmi rosttartalma miatt a fent említett megbetegedésekben szenvedőkön kívül a cukorbetegek, székrekedéssel küzdők, kismamák és idősek számára is ajánlott.
Az olajos magvak rendszeres fogyasztása tökéletesíti tápanyag ellátásunkat, valamint megoldást nyújt a zsírban oldódó vitaminok természetes beviteléhez. A napraforgómag felhasználása igen sokoldalú, a péksütemények díszítésétől egészen nassolásig.
Napraforgó mag tulajdonságai
- Gazdag B-vitaminokban, foszforban, magnéziumban, vasban, kalciumban és E-vitaminban. Fehérjetartalma is magas.
- Nyomelemek (cink, mangán, réz, króm) és karotintartalma kiemelkedő.
Krémek, pástétomok és müzlik kiválló alapanyaga, nassolásra is használható.
Pirított napraforgó energia tartalma
- Energia 582 kcal
- Fehérje 19.3 gramm
- Zsír 49.8 gramm
- Szénhidrát 24.0 gramm
Dénes-Natura pirított napraforgó kiszerelése: 250g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.