A pirított tökmagot, mint aromás csemegét sütéshez, főzéshez ajánljuk és, mint egészséges rágcsálnivalót. Aromás csemege.
A tökmag igen fontos szerepet tölt be az egészséges táplálkozásban. 45%–os linolsav–tartalmánál fogva segíti a hólyag– és prosztatabetegségek megelőzését. Magas eszenciális zsírsav–tartalma fokozott védelmet nyújt a szívinfarktus kialakulása ellen is. A tökmagban még olyan proteáz–inhibitorok is találhatók, amelyek gátolják a béltraktusban a vírusok és a baktériumok aktivizálódását.
Levesfeltétnek is használhatjuk.
A pirotott tökmag egyéb felhasználása
- kenyerek, lepények lisztjének dúsítása
- péksütemények díszítése
Receptek
Tökmagkrém
Hozzávalók:
- 15 dkg pucolt tökmag
- 3 ek tökmagolaj
- himalája só
Elkészítése:
A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd kávédarálóban megőröljük. A sóval és az olajjal alaposan összekeverjük, majd pirítósra kenve elfogyasztjuk.
A Dénes-Natura pirított tökmag kiszerelés: 250g/csomag
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.