Természetes B+6 vitamin forrás
Már sokan tudják, hogy a sörélesztő egy egészséges táplálék kiegészítő.
Főként vegetáriánusok és vegánok fogyasztják B-vitamin pótlásra.
Használata rendkívül egyszerű, hiszen elég az ételre szórni és máris fogyasztható.
Mi azonban szeretjük a változatosságot, ezért megosztunk néhány receptet, ami előkelőbb helyre emelheti a sörélesztőt, mint konyhai alapanyagot.
A sörélesztőt használhatjuk növényi fasírtok dúsítására, saláta öntetekhez, mártásokhoz és mártogatósokhoz, de még szendvicskrémet is készíthetünk belőle.
A gyerekek is szeretik a következő egészséges fasírtot, ami néhány alapanyagból, hús nélkül készíthető el. Akár gyerek zsúrokra is ajánljuk pici gombócokat készítve belőle.
Sörélesztőpehely-pástétom
- 25 g sörélesztő pehely
- 10 g víz
- 50 g olvasztott vaj
- 115 g (100g +/-) sűrű tejföl
A sörélesztő pehelyre csöpögtette a vizet, elkeverte, majd hozzáadta az olvasztott (még folyós) vajat.
Ezzel is elkeverte, majd a tejföllel krémesre habosította (habverővel). Zárható üvegbe töltötte és hidegre tette. Másnapra a vajtól visszadermed kenhető pástétommá.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.