A lencse az indiai konyha egyik fő étele, curryvel főételként, vagy köretként tálalják. A felezett vörös változat az egész Közel-Keleten alapvető élelmiszer, gyakran rizzsel együtt fogyasztják. A száraz hüvelyesek közül egyedül a lencsét nem kell főzés előtt beáztatni.
A vöröslencse felhasználása
- A hántolás miatt könnyen emészthető és gyorsan megfő.
- Ideális krémlevesnek, főzeléknek, pástétomnak.
Átlagos tápérték 100 g termékben
- energia 1441 kJ (340 kcal)
- fehérje 24,7 g
- szénhidrát 22 g
- zsír 1,1 g
Dénes-Natura Vöröslencse kiszerelése: 250 g/csomag
Nagyobb kiszerelésben is kapható!
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.