A jóízű, finom illatú fahéj Kínából és Ceylonból származik, ahol egy vadontermő trópusi fa héja adja magát a fűszert.
A fahéjfa (Cinnamomum verum), népies nevén ceyloni fahéj vagy cinnamomi a babérfélék családjába tartozik. A 10-15 méter magasra növő fa fiatal ágainak kérgéből lehántással, majd őrléssel készítik a fahéj néven ismert fűszert.
Régóta ismert, és finom ízének köszönhetően nagyon gyakran használt fűszernövény.
Amellett, hogy ételeinket kiválóan ízesíthetjük vele, az egészségre is jó hatással van.
Vizsgálatokkal is igazolt hatásai
- A fahéj az egészséges életmód részeként hozzájárulhat a szervezet szénhidrát/cukor egyensúlyának fenntartásához.
- Hozzájárulhat az egészséges szénhidrát-cukor anyagcseréhez.
- Ezek alapján elmondható, hogy elsősorban cukorbetegeknek ajánlott rendszeresen fogyasztani.
- Szakértők javaslata alapján legalább napi 1 grammot célszerű fogyasztani belőle.
DR Herz Fahéj Extraktum + C-vitamin összetevői
- fahéj kivonat
- aszkorbinsav
- zselatin
DR Herz Fahéj Extraktum + C-vitamin hatóanyagai 1 kapszula/RDA*%
Fahéj Extraktum (10:1) mg/200
C-Vitamin mg/100
DR Herz Fahéj Extraktum + C-vitamin adagolása
- Ajánlott napi mennyiség 1 kapszula.
DR Herz Fahéj Extraktum + C-vitamin kiszerelése: 90db kapszula
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.