A kakaó közismerten az egyik legösszetettebb élelmiszer a világon, a majáknál és aztékoknál a kakaó szent fa volt.
Több, mint 300 aktív alkotórészt tartalmaz, mint például feniletilamin és szerotonin (mindkettő antidepresszánsként ismert); anandamid (az öröm és boldogság érzését segíti elő); teobromin és dopamin (mindkettő az idegrendszert stimulálja). A kakaó jókedvre derít, az öröm és megelégedettség érzetét váltja ki.
Magas antioxidáns-tartalma védi a sejteket, így lassítja az öregedési folyamatokat. Kétszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor, és háromszor annyit, mint a zöld tea. A legtöbb antioxidáns flavonoidként található meg benne. Az antioxidánsok védenek minket a szennyezett környezetben, rossz táplálékban, természetes radioaktivitással keletkezett szabadgyökök hatásától.
A kakaó omega-6 telítetlen zsírsavat tartalmaz, amely azonban a csokoládéban pörköléssel elértéktelenedik, és ártalmas transzzsírsavakká alakul át.
A kakaóbab gazdag ásványi anyagban, különösen magnéziumban, kénben, káliumban és kalciumban, de tartalmaz vasat, krómot, cinket, rezet, mangánt és nátriumot.
A kakaó előnyei:
- növeli az energiaszintet
- afrodiziákum
- hangulatjavító
- véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen
- javíthatja a vérkeringést, véralvadásgátló
- semlegesítheti a káros szabad gyököket
- A bio kakaópor kiváló minőségű, ellenőrzött ökológiai termesztésből származó kakaóbab felhasználásával készült, hozzáadott cukor nélkül.
Felhasználási javaslat:
Mértékletes fogyasztása leginkább napközben ajánlott.
Használhatjuk a reggeli gabonapehelyhez, kásához, joghurthoz adva, de sütemény, puding vagy bármilyen csokoládés édesség készítéséhez is tökéletes
Tejben, tejhelyettesítőben oldva, mézzel vagy nádcukorral édesítve finom kakaóital készíthető belőle.
Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben |
Energia
|
1590 |
Kj |
379 |
kcal |
Zsír |
11,1 |
g |
Szénhidrát |
34,6 |
g |
– cukor |
0,6 |
g |
Rost |
18,1 |
g |
Fehérje |
26,2 |
g |
Só |
<0,1 |
g |
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.