Spirulina platensis –a legutóbbi évtized felfedezése. Csak mikroszkóppal látható, valódi fehérje- és vitálanyagbomba, mely több, mint 500 millió éve terem a Földön.
A spirulina egy tápanyagokban rendkívül gazdag algafajta, mely mint „szuperétel” az egyik legrégebben forgalmazott természetes táplálék-kiegészítő. Az alga tökéletes táplálék, a WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint is a legtökéletesebb superfood. Mert az alga méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti szervezetedet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal.
Ahol alga van, ott élet van.
Mintegy 4000 hatóanyaga által, – amelyek közül is említést érdemel a magas ásványi anyag, omega-3 zsírsav, Gamma-linolsav (GLA), fehérje és klorofill tartalma – minden túlzás nélkül elmondható, hogy Földünk talán legértékesebb tápláléka.
Igen jelentős a B-, C- és D-vitamin tartalma is. Gazdag ásványi anyagokban, valamint nagy mennyiségben tartalmaz enzimeket és klorofillt is. Számos területen bizonyult rendkívül hatékony segítőtársnak és segít a vitalitásunk megőrzésében.
Rendkívüli tápérték:
- A kutatások bebizonyították: 1 g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek!
- A spirulina alga nagyon gazdag fehérjékben, 100 g spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban. A spirulina sejteket nagyon könnyen feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80%-ot, míg például a szójababok sejtjei a szervezetben csak 40%-ban épülnek be.
- A spirulina nemcsak gazdag tápanyagokban, de egyensúlyban is tartja azokat
- De amiben szinte teljesen verhetetlen, az a Spirulina alga immunerősítő hatása.
- Segíthet a betegségekből való felépülésben, illetve betegségek megelőzésében
- Jótékony hatással lehet a szem egészségére valamint a szív- és érrendszer állapotára
- Energiát, erőt és vitalitást adhat a szervezetnek
- Növelheti a sportteljesítményt
- Alkalmas lehet a helytelen táplálkozás esetén kialakuló hiányállapotok kezelésére, illetve megelőzésre
- Hozzájárulhat a bőr fiatalságának megőrzéséhez
- Javíthatja a haj szerkezetét, serkentheti a haj újranövekedést, segíthet a hajhullási folyamatok lassításában
- Erősítheti a körmöket és megszüntetheti a körömrepedezéseket.
Felhasználási javaslat (Ajánlott napi bevitel):
3-10 g (1-3 teáskanál) levesekbe, salátákba, gyümölcs- és zöldséglevekbe. Fontos, hogy a spirulinát legfeljebb 40 C meleg ételekbe használjuk, vagyis már a tányérra felszolgált levesre szórjuk.
Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot. Az ajánlott napi bevitelt túllépni nem javasolt. Gyermekektől távol tartandó!
Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó.
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.
Átlagos tápérték 100g termékben |
Energia
|
1364 |
Kj |
326 |
kcal |
Zsír |
5,9 |
g |
– telitett zsír |
2,7 |
g |
Szénhidrát |
12,0 |
g |
– cukor |
3,1 |
g |
Rost |
2,5 |
g |
Fehérje |
65,20 |
g |
Nátrium |
1048 |
mg |
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.