A köles a legtáplálóbb gabonaféle, hosszú ideig a jóllakottság és a telítettség érzetét képes fenntartani lassan felszívódó tápanyagtartalma miatt. Főleg kásaként közkedvelt, de kenyér is készíthető belőle, búza- vagy rozsliszttel keverve. Felhasználható még lepény- és palacsintasütésre, és mivel jól duzzad, ételek sűrítésére.Az egyetlen gabona, amelyik teljes értékű fehérjéket, értékes telítetlen zsírsavakat és kevés keményítőt tartalmaz. Könnyen emészthető. Gazdag vitaminokban és olyan ásványi anyagokban, mint a fluor és szilícium.Lúgosító hatásának köszönhetően hozzájárul a szervezet ph egyensúlyának fenntartásához.
Gluténmentes termék.
Összetevők: hántolt köles
Felhasználása: köretnek, kásának, sütéshez-főzéshez
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.
Átlagos tápérték 100g termékben | RBÉ* | ||
Energia
|
1582,6 | KJ | 19% |
378 | kcal | ||
Zsír | 4,6 | g | 6% |
– telített zsírsavak | 1 | g | 5% |
Szénhidrát | 72,85 | g | 24% |
– cukor | 0,6 | g | 7% |
Rost | 8,5 | g | – |
Fehérje | 11 | g | 22% |
Só | 0 | g | 0% |
*napi ajánlott bevitel
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.