Steviából és eritritolból készült tabletta kivonat. Körülbelül 50-szer édesebb a cukornál, teljesen mellékízmentes növényi édesítő.
Felhasználható bármilyen étel és ital édesítésére, cukor teljes körű helyettesítésére.
1 tabletta kb.1,5g cukor édesítő hatásának felel meg.
Mi az a Stevia?
A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a tiszta kivonatok 30-300-szor édesebbek a nádcukornál) és gyomorbántalmak kezelésére. Az ázsiai országokban a Stevia évtizedek óta elfogadott és ismert: használják üdítőitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek, szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére.
Mire jó a Stevia?
A növényből kivont, édes ízért felelős szteviol-glikozid nevű anyagot szervezetünk nem tudja lebontani, ezért gyakorlatilag áthalad a szervezeten és távozik. Nem tartalmaz kalóriát és szénhidrátot. Glikémiás indexe nulla, így diabetikus étrenden élők is fogyaszthatják. Enyhíti az inzulin-függést, segít szabályozni az inzulinszintet.
Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segítő hatásairól számolnak be, valamint vitamin és ásványianyag-tartalma sem mellékes (A és C vitamin, cink, magnézium, vas, stb.).
Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.
Teaként fogyasztva a Stevia segít az emésztés javításában és hasfájás esetén is hasznos lehet.
Számos édesítőszerrel szemben a Stevia előnye, hogy sütésnél-főzésnél 198 fokig megtartja az édes ízét. Intenzív édes íze alkalmassá teszi alacsony szénhidrát bevitelű étrendekben édesítésre.
Összetevők:
- Erythritol,
- Nátrium-bikarbonát,
- Steviol-Glycoside Reb-A 98%,
- Borkősav
Ajánlott napi adag: 5mg testsúly kilogrammonként
Tárolási javaslat: fénytől, hőtől védett helyen
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.