A bulgur tört búza. Előfőzött, szárított búzaszemek, melyek különböző méretben kaphatók a rizsszemnyitől az egészen apróra őrölt változatig. A búzaszemeket általában hántolják, majd előfőzik, és sok helyen még mindig a napon szárítják.A török éttermekben török-rizsnek is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret,íze hasonlít a rizshez, de kicsit harapósabb, pergősebb az állaga, és percek alatt kész. Nagyon jól átveszi az ízeket, ezért népszerűek a bulgurból készült saláták, sok zöldséggel és sok zöldfűszerrel.
Összetevők: bulgur
Felhasználása: köretnek, kásának, sütéshez-főzéshez
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül és glutént tartalmaz.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.