Tegnap edzés után, egyszerűen vágyott a szervezetem a zöldturmixra. Ilyenkor azonban én turbózott variációt készítek, mert fontos a megfelelő fehérjék bevitele és a folyadékpótlás is.
Hozzávalók 2 liter puddinghoz:
A nagy részét úgy frissen megittuk pohárból!
A pudinghoz kb. 1,5-2 dl turmixot tettem egy tálba, 2 evőkanál chia magot kevertem bele és kidíszítettem banán darabokkal. 15-20 perc várakozás után fogyasztható is ez a finom puding, ami igazi egészség bomba a szervezetnek
Érdemes odafigyelni, hogy mikor milyen alapanyagokat, összetevőket használsz. Persze nem kell átesni a ló másik oldalára sem.
Nemrégiben olvastam ezt a nagyon egyszerű receptet, és ma elhatároztam hogy elkészítem.
Hozzávalók:
Miután minden hozzávalót összekevertem és leturmixoltam, az egészet egy zacskóba öntöttem (lehet nyomózsákba is), a zacskó sarkait kivágtam és hosszú csíkokat nyomtam ki belőle rögtön az aszaló lapjaira. 6 órán át aszaltam, és bevallom megérte várni rá ennyit! Aki teheti, próbálja ki!
Az alábbi "feltétet" használhatjuk nyers ételekhez vagy akár hagyományos tésztákra téve.
Az alapanyagokat egy keverőgépbe kell tenned. Pépesítsd addig, amíg finom homogén krémet nem kapsz. Tésztával, de akár rizzsel is tálalhatod.
Nagyon finom és könnyű ebéd, vacsora készülhet belőle.
A hozzávalók arányát tekintve ugyanannyi legyen a hajdina, mint a darált mandula, és annyi datolyát tettem bele, amennyit felvett és formázni tudtam. A képen látható adaghoz 20 dkg hajdinát, ugyanennyi mandulát és kb 10 dkg-nyi datolyát használtam fel… de ezt sajnos nem mértem meg, így csak kb tudom a mennyiséget. Kérlek ezért először inkább kevesebbet tegyél bele, és úgy adagold.
Készítettem belőle kis golyókat, lapos kekszeket és még csokiba is bele forgattam pár darabot. Isteni lett az eredmény.
A 30 dkg friss diót és a magnélküli datolyát aprító gépben összeturmixoljuk. 5 dkg darált dióval megszórt 40 cm hosszú fólián egyenletesen szétterítjük kb.6-7 mm vastagon, megtöltjük a máktöltelékkel - méz, mák, reszelt alma, citromhéj, és ha szükséges akkor pár csepp víz -, feltekerjük, majd a hűtőben egy kicsit hagyjuk kihűlni, hogy szépen lehessen szeletelni. Dr. Fábián Rozália receptje
Sokfajta élő fasírtot lehet készíteni, így érdemes mindig más-más ízkombinációt kipróbálni. Az egyik recept a következő:
A magokat a felhasználás előtt kb 1 órával kell beáztatni, majd a turmixgépben aprítjuk, és morzsásra pirítjuk. Fontos, hogy addig kell ízesíteni, amíg a megfelelő ízhatást el nem érjük - így viszont minden esetben egy kicsit más lesz a fasírt.
A gombócokat kézzel lehet formázni, de akár fagylaltos kanalat is használhatunk.
Aszalógépben körülbelül 4 óra alatt veszti el a nedvességét, de itt fontos megtapasztalni, hogy ki mennyire szeretné ropogósan enni a fasírtját. Hidegen és melegen is tálalható!
Leitert Glória receptje alapján