A fasírt vagy fasírozott az egyik leggyakrabban fogyasztott magyar húsétel, de a vegetáriánusoknak sem kell lemondani erről a különlegességről.
Reformkonyha alapanyagokból is kitűnő fasírozottak készíthetők! Mivel könnyen elkészíthetőek és varázslatosan finom ételek, nagyon sokféle ételhez is felhasználhatjuk.
A fasírtoknak számtalan változata van, mérete a diónyitól, akár a hagyományos darált húsból készült méretig terjed.
Bárki elkészítheti azt a fasírtot, ami szája ízének megfelelő. Az előkészített fasírtporokat bátran dúsíthatjuk főtt tojással, zöldségekkel és akár hússal is.
Ételízesítő helyett használjunk inkább természetes ízeken alapuló Dénes-Natura vegamixet, ami nem tartalmaz ízfokozót, fűszerek közül pedig ne csak borsot és pirospaprikát használjuk.
Sütésnél alkalmazzunk étolaj helyett kókuszolajat vagy pálmaolajat.