A Haas termékek története mintegy 100 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor I. Eduard Haas feltalálta a sütőport és orvosi praxisában gyógyszerként ajánlotta betegeinek. Unokája, III.Eduard Haas, cégünk névadója és alapító atyja 1915-ben megkezdte a sütőpor gyártását is. A sütőpor a tészta levegősségéért felel, összetevői biztosítják azt, hogy a tészta könnyű, levegős és laza legyen.
Lássuk, hogyan járulhat hozzá a Haas Natural Sütőpor a tökéletes sütemény elkészítéséhez Hunyaddobrai Csaba mesterszakácsunk szerint:
Bármely tészta még finomabb lesz, ha a lisztet először a Haas Natural Sütőporral összeforgatjuk, majd finom lyukú szitán kétszer átszitáljuk. Ha a tésztába magvakat, aszalt gyümölcsöt szórunk (például püspökkenyér esetén, előzőleg forgassuk sütőporos lisztbe, így garantáltan szép egyenletesen eloszlik a tésztában és nem süllyed le a tepsi aljára.
Összetétel:
dinátrium-difoszfát (E 450i), Nátrium-hidrogén-karbonát (E 500ii), kukoricakeményítő