A bio csicseriborsó élelmirost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszint csökkenjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázata is.
A csicserioborsó alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1384 / 331
Fehérje (g / 100 g) 21,7
Szénhidrát (g / 100 g) 73,4
Zsír (g / 100 g) 1,5
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C, E
Jótékony hatása: vér koleszterinszint csökkentés, székrekedés megelőzése
Felhasználása: A humusz fő alapanyaga. Levesek, főzelékek készíthetők belőle. 8-10 óra áztatást igényel.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.