A szezámmag kiváló kálcium forrás. Erősíti a májat és a vesét. Erős antioxidáns-, gomba- és vírusölő hatású.
Fogyasztása által megelőzhető a csontritkulás, szabályozhatja az emésztést, csökkenti a magas koleszterin szintet, és enyhíti a változó korral járó kellemetlenségeket, valamint a migrénes panaszokat is.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 2427 / 580
Fehérje (g / 100 g) 16,8
Szénhidrát (g / 100 g) 9,7
Zsír (g / 100 g) 50,7
Élelmi rost (g / 100 g) 12,0
Ásványi anyagok: kálcium, vas, mangán, réz, foszfor, magnézium, kálium
Vitamin: A, B1, B2, B3, E
Jótékony hatással van: máj, vese, vírusölő, koleszterin csökkentő hatású
Felhasználása: pirítva, kenyérbe, pogácsára, panírhoz, salátákhoz
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.