Manapság kezd csak köztudottá válni a hidegen sajtolt növényi olajok jótékony élettani hatása. Szervezetünknek napi szinten szüksége van zsírokra, ám koránt sem lényegtelen, hogy milyen típusúakat fogyasztunk. Mivel a telített állati zsírokat ugyanúgy zsírnak nevezzük, mint a telítetlen növényi zsírokat, ezért furcsa lehet először szembesülni milyen hatalmas különbségek vannak a szervezetünkre gyakorolt hatásaikban.
Egészségünk megőrzésében jelentős szerepet játszanak a hidegen sajtolt növényi olajok, a bennük lévő telítetlen zsírsavak és vitaminoknak köszönhetően.
Ezeknek az olajoknak a segítségével mindenki könnyen és gyorsan ízletes és egészséges ételeket készíthet.
A növényi olajok fogyaszthatóak önmagukban, kenyérrel (pl. pirítóshoz, só, paprika, fokhagymagranulátum hozzáadásával), pástétomokhoz, szedvicskrémekhez, körözöttekhez, de bármely készételhez keverve, és különösen élvezetes friss salátákra locsolva, salátaöntetekhez keverve.