Egy könnyed reggeli lepényrecept elkészítési módját szeretném megosztani. Férfiak is bátran neki kezdhetnek, mert szinte magától elkészül!
Ma reggel én voltam a reggeli ügyeletes. Nem volt sok kedvem valami nagyot varázsolni, így újra a lepény mellett döntöttem. A lepénykészítést azért szeretem, mert szinte bármilyen variációban elkészíthető és tényleg gyorsan kész van.
Ma reggel két alapanyaggal alkottam meg a remekművemet. Már régóta szemezek a munkaasztalon lévő utifűmaghéj és zabkorpa csomaggal, így ma ők lettek a főszereplői a mesterművemnek.
A recept igen egyszerű:
1/3 adag zabkorpa, 1/3 adag utifűmaghéj és 1/3 adag BL-80-as liszt. Ezt a kenyérsütő gép gyúrta megfelelő milyenségű masszává. Amivel "turbósítottam" az alapot az himalája só és majoranna volt. (Gondolkoztam, hogy az alapba rakjak-e tejet vagy tejfölt, de ezzel nem akartam bonyolítani a dolgomat).
A lepénytészta 5 perc alatt kész is volt és mehetett a palacsinta sütőbe. Már csak kókuszolajjal sütünk, aminél érdemes oda figyelni, hogy ne legyen 200C-nál nagyobb a hőmérséklet, mert addig megtartja az olaj az előnyös tulajdonságait.
A végeredmény pedig ez lett (a zöld egy medvehagymás-olajos krém):
Finom, gyors és igen egészséges!