A lágy zabpehely "titka" a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható. A müzlihez így is megfelel. A valódi kásaszerű állagot inkább az egy-két perces "főzés" adja meg. Ez természetesen csak a felforrás utáni szinte azonnali levételt jelenti inkább. Kihűlés után a hűtőben eláll több napig. Elfogyasztás előtt keverjük bele az egyéb komponenseket.
Átlagos tápérték 100 g termékben
- fehérje: 13,14 g
- energia: 1524 kJ (364 kcal)
- zsír: 6,9 g
- szénhidrát: 68,1 g
- rost: 7,24 g
Lágy zabpehely felhasználása
- Alap zabkása: 1 csésze zabpelyhet 1 csésze tejben 1 csésze vizzel csipetnyi sóval és cukorral felforralunk. Tálalás előtt 5 percig állni hagyjuk. Gyümölcs, méz, olajos mag hozzáadásával müzliként fogyasztható. Különösen alkalmas kisgyermekek táplálására.
Dénes-Natura Lágy zabpehely 1000g kiszerelés: 1000 g/csomag
Receptek
Sajtos zabpástétom
Hozzávalók 10 adaghoz
25 dkg zabpehely, 5 dkg sajt, 5 dkg vaj, 2,5 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, mustár, bors, só.
A zabot kissé megpirítjuk a sütőben, majd a lereszelt hagymával és a tejföllel összekeverjük. A sajtot a vajjal vagy margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez. Ízesítjük és máris kenhetjük.
Sajtos Zabpástétom
25 dkg zabpehely
· 5 dkg krémsajt
· 5 dkg vaj
· 2,5 dl tejföl
· 1 fej vöröshagyma
· mustár
· bors
· só
Elkészítés:
A zabot kissé megpirítjuk a sütőben, majd a lereszelt hagymával és a tejföllel összekeverjük. A sajtot a vajjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez. Ízesítjük és máris kenhetjük.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.