Fahéj készítésnél a fa lehántott kérge adja a fűszert.
A lehántott kérget szárítják, majd darabolják, egészben vagy őrleményként kerül forgalomba, illetve felhasználásra.
Illata édeskés, íze kissé fanyar, enyhén csípős utóízű.
Édességek fűszere, a keleti fűszerkeverékek gyakori alkotó eleme. Két változata ismert.
Cinnamon, más néven Ceyloni fahéj, a kéreg elsődleges részét is lehántják, az így nyert fahéj kiváló minőségű.
Általában csőszerűen feltekert formában, 6-18 cm-es darabokban hozzák forgalomba, felülete a külső kéreg lehántolásának köszönhetően, sima.
Lakhsmy Fűszer Fahéj Őrölt kiszerelése: 40g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.