A Koriander a Földközi-tenger és a Közel-keleten őshonos nővény. Magját és levelét használjuk fűszerként, hazánkban, a középkorban vált igazán népszerűvé. A magokat érdemes felhasználás előtt kissé megpirítani, hogy a fűszer aramája teljes egészében felszabaduljon, használhatjuk őrölve vagy egészben is. Íze aromás, pirítás után kissé citromos illatú. Húsételekhez, páclevekhez, savanyúságok készítésénél egyaránt remekül használható fűszer. A közel-keleti és indiai ételek fűszerkeverékek egyik alapvető eleme.
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.