Római kömény a petrezselymfélék családjába tartozó egynyári növény magja.
A mag igen aromás, kesernyés, kissé csípős ízű, színe a réti köménynél világosabb.
Egészben vagy őrölve kerül forgalomba, az indiai fűszerkeverékek és ételek jelentős részének egyik fő alkotóeleme.
Érdemes olajon kissé megpirítani, a pirítástól kissé lágyabb ízt kapunk.
Főtt vagy sült húsételekbe, savanyúsághoz, kolbászba, sajtból vagy túróból készült ételekhez egyaránt remekül használható.
Lakhsmy Fűszer Római Kömény Egész kiszerelése: 30g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.