A szegfűszeg a mirtuszfélék családjába tartozó fa ki nem nyílt virágbimbója. A termést kézzel szedik, mert az ágakat óvni kell a sérülésektől, ami a további termést veszélyeztetné.
A fűszernövény francia közvetítéssel jutott az indonéz szigetvilágból a kelet-afrikai partokhoz. Az áttelepítés sikeresnek bizonyult, ma is Zanzibár szigete termeli a legtöbb szegfűszeget. A szegfűszeg illata édeskés és átható, semmi mással nem lehet összetéveszteni, íze édeskés, kissé csípős nagyon aromás. Egészben és őrleményként kerül forgalomba, nagy mennyiségben hasznosítja ez élelmiszer és szépségipar.
Főként édességekben, kompót, puding, sütemények készítésénél alkalmazzák, de jól illik a húsételekhez is. A forralt bor készítésének elengedhetetlen kelléke.
A kínai és indiai fűszerkeverékek gyakori összetevője.
A fűszerkeverékeinkben kizárólag a keverék jellegének megfelelő fűszer és egyes keverékek esetében só található, csomósodás gátló vagy egyéb mesterséges anyagoktól mentesek.
Lakhsmy Fűszer Szegfűszeg Egész kiszerelése: 20g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.