Zöld kardamon
A Dél-Indiában honos növény szárain termő, ovális alakú 1-2 cm-es hüvelyekben található magok adják a fűszert.
Íze kissé citromos, eukaliptusz és kámfor mellékízű, aromája átható, jellegzetes.
A jó minőségű kardamom hüvelye épp és zárt, ennek érdekében kézzel szedik, majd lassan szárítják, munkaigényessége miatt az egyik legdrágább fűszer a világon. Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. A fehér kardamom a kardamom blansírozott változata, ezt főként az indiai konyha használja édességek készítéséhez.
A curryk és más fűszerkeverékek része, főtt- pikáns húsokhoz remekül illik, felhasználás előtt a magokat kissé roppantsuk össze.
A kávéba vagy teába rakott, kissé megrepesztett kardamommag nagyszerű aromát és illatot kölcsönöz az italunknak. Indiában étkezés után kardamommagot rágcsálnak a lehellet illatosítására és az emésztés serkentésének az érdekben.
Lakhsmy Fűszer Zöld Kardamom Őrölt kiszerelése: 20g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.