Az otthoni müzlikészítés alapvető anyagaihoz: búza-rozs-árpa-zab-lenmag és szezámpelyhet tartalmazó keverékhez, ízlés szerint hozzátéve az olajos magvakat, az egyénileg megszokott gyümölcsöket, igen tartalmas, gazdag keverék állítható össze.
Tipp a müzlialap elkészítéséhez:
A gabonakása módjára elkészíteni, az összekevert teljes választékot. Egy-két perces "főzéssel" a magpelyhek sokkal jobban emészthetővé válnak. A kihűlt kásahalom hűtőben tárolható, közvetlenül a fogyasztás előtt tehető hozzá pl. joghurt, lekvár, méz... stb.
Müzli alap összetevői:
- zabpehely,
- zabkorpa,
- lenmagpehely,
- árpa-, búza-, rozs- és szezámmagpehely
Fogyasztható:
- müzliként, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal kiegészítve.
Kiszerelés: 500 g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.