C-vitamin a szervezet természetes védelmezője
Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin kémiai megnevezése, így annak minden pozitív élettani hatásaival rendelkezik. Az aszkorbinsavat testünk azonban nem képes önmagától előállítani, így fontos, hogy étkezésünk során biztosítsuk annak rendszeres bevitelét.
A Nature Cookta Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas aszkorbinsavat tartalmaz. Az étkezési aszkorbinsav gyakorlatilag mennyiségi korlátozás nélkül használható a sütés-főzés során, hiszen mivel vízben oldódó vitamin – túladagolása nem lehetséges, a szervezet számára felesleges mennyiség a vizelettel természetes módon ürül. C-vitaminban gazdag zöldségfélék és gyülölcsök: a zöldpaprika, a paradicsom, a burgonya ,a fejes saláta, a káposztafélék: (káposzta, brokkoli, kelbimbó), az áfonya, a ribizli, a vadrózsa termése, a csipkebogyó, a narancs, a citrom és a grapefruit.
A C-vitamin élettani hatásai
- Természetes módon erősíti immunrendszerünket, egyik legkiválóbb antioxidánsként jegyzik.
- Fokozza a fehérvérsejtek képződését és azok működését.
- Ezen kívül fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában.
- Testünk sejtjeinek hatékony oxigénfelvételének biztosítása.
- Erősíti a hajszálerek falát illetve elengethetetlen a kollagén képződésében.
- Megelőzi a zúzodások kialakulását, gyógyítja a horzsolásokat, erősen és egészségesen tartja a izmokat a csontokhoz rögzítő ínszalagokat.
- Antioxidásként véd a rákkal és a szívbetegségekkel szemben.
- Enyhítheti a megfázás tüneteit és rövidítheti a lefolyását.
- Képes arra, hogy megsemmisítse a fölösleges vérzsiradékot, illetve elősegíti a májban képződő koleszterin epesavakká való átalakulását.
A Nature Cookta Aszkorbinsav felhasználása
- A konyhában a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál aszkorbinsav alkalmazása javallott, hozzáadásával könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát, majd sütés után kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut kapunk.
- Befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását.
Nature Cookta Aszkorbinsav (C-vitamin) kiszerelése: 250g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.