Szódabikarbóna a PH szabályzó adalékanyag
Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag. Beépítése a mindennapi étkezésünkbe több szempontból is jótékony hatású. Hogy miért is? Alapvetően a szódabikarbóna a nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésű vegyület köznapi neve, melynek legjellemzőbb tulajdonsága, hogy képes szabályozni környezete pH-ját. Amellett, hogy úgynevezett pH semlegesítő hatása van (tehát mind lúgos mind savas környezettel érintkezve, a semleges állapot visszaállítására törekszik), képes a pufferolásra is, vagyis a pH változások lassítására.
A szódabikarbóna hatásai
- Természetes módon képes megoldani az emésztési panaszokat, így a gyomorbaj okozta fájdalmak csillapítására és a puffadás problémájának megoldására is kiválóan alkalmas.
- Lugosítja a szervezetet.
A Nature Cookta étkezési szódabikarbóna felhasználása
- Gyomorégés, savtúltengés esetén, oldjunk fel egy kiskanál szódabikarbónát egy pohár folyadékban, az oldat elfogyasztása után természetes módon szünteti meg bántalmainkat.
- Főzés közben is javallot a nehezen emészthető, savas kémhatású hozzávalók alkalmazásakor egy csipetnyi szódabikarbónát adni az ételhez, így azok könnyebben emészhetővé válnak.
- Igazi, tartósan kemény tejszínhab készítéséhez elegendő egy csipet szódabikarbóna is.
- Élénk színűket megőrzik a zöldségek, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez.
- A sütemények szerelmesei is szép, egyenletes tésztát kapnak, ha sütőpor helyett szódabikarbónát használnak a sütés során.
- Bizonyos húsfélék nehezebben főnek át, így a marha- vagy vadhúsok esetén is a szódabikarbóna hatékonyabbá teszi a főzést.
- Fürdőszobai szennyeződések eltávolítására is alkalmas.
Nature Cookta étkezési szódabikarbóna kiszerelése: 250g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.