TOP termékek

NATURE COOKTA KAKAÓVAJ 100 G

NATURE COOKTA KAKAÓVAJ 100 G
NATURE COOKTA KAKAÓVAJ 100 G

A Nature Cookta természetes kakaóvaj adalékanyagoktól mentes, valamint tejet sem tartalmaz, ezért  fogyasztása egészséges, a cukorbetegnek, speciális étrendeket követőknek, tejcukor-érzékenyek is fogyaszthatják.

Bővebben
1 118 Ft
Egységár: 1,12 Ft/g
Részletek

Kakaóvaj a csokoládé alapanyaga

A tiszta, természetes kakaóvaj adalékanyagoktól mentes, valamint tejet sem tartalmaz, ezért amellett, hogy fogyasztása egészséges, a cukorbetegnek, speciális étrendeket követőknek, tejcukor-érzékenyeknek sem kell lemondani róla. A kakaóvaj minden csokoládé legfontosabb alapanyaganyaga, ennek köszönhető, hogy a csokoládé az ember szájában elolvad. Körülbelül 44-46% kakaóvajat tartalmaz egy kakaóbab, ezt szűrik ki belőle, és így alakul fehéres-sárgás színű zsírrá. Szobahőmérsékleten szilárd, olvadáspontja körülbelül 32-35 C°.

A kakaóvaj tartalma

Élettani hatásai sokoldalúak, nagyon gazdag természetes antioxidánsokban, és olyan értékes ásványi anyagokat találunk benne, mint például a réz és a magnézium. Vitaminok közül az E-vitamin és a K-vitamin tartalma is kiemelendő. Ezeken kívül pedig tartalmaz még természetes zsírokat, különböző savakat, így olajsavat, sztearinsavat, linolsavat és palmitinsavat, valamint jelentős a polifenol, és karotinoid tartalma.

A kakaóvaj felhasználása

  • Főzéshez, sütéshez, csokoládék, bonbonok elkészítéséhez ajánlott.
  • Étkezési célra olyan kakaóvajat használjunk, amely 100%-os, ellenőrizzük a hozzávalókat.
  • A kakaóvaj adja meg a csokoládé alapízét és lágyságát. Kakaó hozzáadása nélkül fehér csokoládénak is kiváló.
  • Édes és sós ételek elkészítéséhez egyaránt használható, kellemes ízt kölcsönöz ételünknek, és sokkal egészségesebb a hagyományos étolajnál, zsírnál, illetve nagy előnye, hogy kis mennyiség is elég belőle, ellentétben más zsírokkal. Elsőre furcsának tűnik a gondolat, hogy édes alapízű zsírral készítsük el sós ételeinket, de olyan lágyságot kölcsönöz, mely feledhetetlen ízt biztosít. Magas hőmérsékleten sem kezd el égni, ez szintén megkülönbözteti más zsíroktól, melyek hajlamosak már 200 fokon égni.
  • Néhány bonbon, csokoládés sütemény elkészítésénél fontos, hogy a csokoládéréteg vékonyan kerüljön fel a desszertre, ezért ennek a legegyszerűbb módja, ha a megvásárolt jó minőségű csokoládét vegyítjük kakaóvajjal. Felhasználhatjuk zselatin alternatívájaként is, még inkább tágítva ezzel az elkészíthető, könnyű, lágy és ízletes desszertek skáláját, arról már nem is beszélve, hogy sokkal egészségesebbek a hagyományos zsírral elkészült süteményeknél.
A Nature Cookta kakóvaj kiszerelése: 100g

 


Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
1 kg/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek
Web Analytics