Az aszkorbinsavtól egyetlen oxigénatom különbözteti meg, a citromsav pontosan eggyel többet tartalmaz belőle, mint a majdnem teljesen hasonló aszkorbinsav. Az aszkorbinsav azonban csak szintetikus úton állítható elő, míg a citromsav teljesen természetes formában megtalálható a természetben is. Legnagyobb mennyiségben (maximum 8%) a citrusfélék tartalmazzák, és néhány gyümölcs, például az egres, a málna, eper, és a legtöbb bogyós gyümölcs (kivétel a fekete áfonya).
A citromsav fehér, kristályos por, melynek fanyar, savanykás íze kellemesen karakteres ízt ad a vele készített ételeknek, italoknak. Gyakran olvashatjuk ételeink csomagolásán az E330-as számot, mely valójában nem más, mint a citromsav élelmiszeripari megnevezése.
A Nature Cookta citromsav hatása
- Felerősíti az antioxidánsok hatását, úgy hogy önmaga nem antioxidáns hatású.
A special étkezési citromsav felhasználása
- Lekvárok, befőttek, dzsemek elkészítéshez előszeretettel alkalmazzák.
- A borászok gyakran használják a borkősav és az almasav mellett összetevőként, a citromsav adja meg a bor ízét, színét és savasságát.
- Gyümölcsökhöz adva képes megakadályozni az oxidációt, barnulást.
- Növeli ételeink eltarthatóságát, tartósságát.
- Napi bevihető maximum mennyisége nincs meghatározva.
- Segít ragyogóvá varázsolni háztartásunkat, hatékony tisztító, jó baktériumölő.
- Felmosáshoz használva a padló gyönyörűen tiszta lesz, vízlágyító hatása pedig remekül kamatoztatható, ha háztartási kisgépeink vízkő-mentesítéséhez is ezt használjuk.
Nature Cookta special étkezési citromsav kiszerelése: 500g
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.